تاریخچهی لوگو را میتوان به دورهی باستان و زمان فرمانروایان مصر مرتبط دانست؛ به طور کلی، هر تصویری را که میخواهید مفهوم کوتاه و پویایی را به بیننده برسانید تا بیننده بتواند آن را در ذهن حفظ کند میتوان لوگو در نظر گرفت. در دوران فرمانروایان مصر باستان، از آویزهایی با طرح گربه و حیوانات چهارپای دیگر دور گردنشان استفاده میکردند تا ثروت و داراییشان را به نمایش بگذارند.
لوگو در عناوین و طرحهای مختلفی میتواند ساخته شود و در شیوههای متفاوت استفاده شود تا به بازاریابی کسب و کار شما کمک بکند و شما را در ذهن مخاطب حکاکی کند. در این مقاله به بررسی انواع لوگوها، لوگو چیست و چرا باید لوگو داشته باشیم، میپردازیم. ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
لوگو چیست؟
لوگو یک طرح گرافیکی مبتنی بر زبان بصری است که میتواند به صورت تصویر، طرح گرافیکی یا ترکیبی از این دو خلق شود. لوگو هویت بصری یک برند برای به سمع و نظر رساندن یک مفهوم، نشان دادن هویت یک سازمان یا خدمتی که ارائه میدهد و شما از این طریق خدمات خود را به مخاطب اطلاعرسانی میکنید و نام کسب و کار خود را در ذهن مخاطب حک میکنید. لوگو میتواند ترکیبی از حروف و تصاویر باشد یا هرکدام به تنهایی استفاده شوند که نمونههای مختلف لوگو را تشکیل میدهند و مشخصهی برند شما را میسازند
چرا به لوگو نیاز داریم؟
اولین برخوردی که با مخاطب برقرار میکنید میبایست که به اندازهی کافی قدرتمند و پویا باشد چرا که شاید فرصت برخورد مجدد با آن مخاطب را نداشته باشید. لوگو و پیامی که لوگو به همراه دارد، در اینجا نقش خود را به خوبی ایفا میکند. شما با یک تصویر گویا و مناسب، همزمان خود را به مخاطب معرفی کنید و در ذهن او نیز حک شوید؛ شما و کسب و کارتان، به همین شیوه میتوانید در اولین برخورد خودتان را در ذهن مخاطب جای بدهید.
برای مثال نمونهی طراحی لوگوی “هیزم” را که در ادامه بارگذاری کردهایم، ببینید و به ویژگیهایی که دیزاینرهای آی-بنر در آن با دقت و وسواس درج کردهاند دقت کنید.
برای سفارش لوگو و مشاوره رایگان از اینجا اقدام کنید.
لوگو به عنوان هویت برند
لوگوی برند شما، هویت شماست! چرا که اولین و تقریبا میتوان گفت مهمترین چیزیست که از برند شما در ذهن مخاطب میماند و مانند برچسب، اتفاقی که برای برند شما میافتد، بر روی لوگو و مفهومی که لوگوی شما برای مخاطب حک کرده به خود جذب میکند. پس لوگوی برند شما میتواند شما را بازتعریف کند، انتقادات و پیشنهاداتی را که حول محور برند شما خلق میشوند با خود همراه کند.
لوگو در اولین برخورد با مخاطب
تصاویر بیشتر از هرچیزی در ذهن مخاطب باقی میمانند و همینطور پیامی که از طریق تصاویر، رنگها و طرحهای گرافیکی انتقال پیدا میکنند میتوانند مخاطب را بیشتر به چالش بکشند و خیلی سریعتر ذهنش را درگیر کنند. برای مثال لوگوی دیزنی که طراحی گرافیکی خاصی از نوشتهی Diseny هست و حال و هوای این شرکت تولید انیمیشن را با فونتی که بکار برده است برای شما تداعی میکند.
کمک به برندینگ کسب و کار
لوگو، ویترین برند شماست و جزو اولین چیزهاییست که مخاطب از شما و کسب و کارتان میبیند و به خاطر میسپارد. ترکیب رنگ و فونتی که در لوگوهایتان استفاده میکنید، میتوانند تا ابد شما را در میان نسلی از مخاطبین زنده و جاری نگه دارند. برای مثال تصویر لوگوی کوکاکولا را در نظر بگیرید؛ رنگ قرمز بستهبندی و فونتی که برای نوشتن کوکاکولا از آن استفاده شدهاست در پالت رنگی سفید و قرمز، این برند را سالیانیست که میان مخاطبین زنده نگه داشته است.
اعتمادسازی
اعتمادسازی را میتوان در برند ایران خودرو که مهمترین تولید کننده خاورمیانه بوده و طی سالیان توانسته با تولیدات چشمگیری که در عرصهی ساخت و صادرات خودرو داشته است، از زمان عقد قرارداد در خصوص ساخت پیکان به عنوان ایران ناسیونال، تا به امروز و با تولید خودروهایی همچون سمند سال، دنا و ایکاپ، اعتماد مصرف کننده را جلب کرده و توجه خانوارها را در بر داشته باشد.
همینطور برند ایرانی ارج که جزو اولین تولید کنندههای لوازم خانگی در ایران و خاورمیانه بودهاست و با لوگوی “ارج” در آشپزخانههای ایرانی و همسایههای خاورمیانه حضور داشته است. متاسفانه در سال 95 دچار ورشکستگی شد و مجدد در سال 1400 فعالیت خود را همچنان با لوگوی قبلی که اعتماد مخاطبینش را از کیفیت آن جلب کرده بود شروع به کار کرد.
جذب مشتریان جدید
وقتی لوگوی شما بتواند پیام برند شما را به خوبی منتقل کند، پس به راحتی در میان رقبای شما حضور پیدا میکند و حرفی از برند شما به میان میآورد. تحلیلهای متفاوت نشان دادهاند که مخاطب همیشه در پی تنوع و تازگیست و تنها وقتی دست به آن میبرد که بتواند احساس امنیت را از این تجربهی ساده دریافت کند.
شما هم با یک طراحی موفق، هم میتوانید این احساس را در مخاطب خود ایجاد کنید و هم به واسطهی طراحی لوگوی اختصاصیای که داشتهاید، از رقبا به خوبی تفکیک شوید.
مطالب مرتبط: اتود در طراحی لوگو
چرا لوگو طرح هنری نیست؟
کسب و کارها داری هویتهای متفاوتی در شاخههای مختلف هستند. لوگوی شرکتی هم تعریفکننده یکی از همین هویتهاست که در ایجاد حس اولیه در مخاطب شما که لید کسب و کارتان محسوب میشود اهمیت بهسزایی دارد.با توجه به اهمیتی که لوگوی شرکتی برای کسب و کار دارد، تمایز کسب و کار با رقبا نیز بیش از پیش حائز اهمیت میشود؛ به طوری که لید (مخاطب راغب) شما باید بتواند شما تمایز شما را از رقبا شناسایی کند و دقیقا در همان مرحلهی اول این اتفاق باید بیفتد.
لوگوی شرکتی شیائومی
لوگوی شرکتی به طور کلی نشانهایست که بدیهیترین نماد کسب و کار تلقی میشود و یکی از مهمترین اهداف آن، جذب مخاطبین به شرکت و تعریفِ اولیهی هویت کسب و کار است. لوگو براساس ویژگیهای طراحی بصری و هنری ساخته میشود ولی نمیتوان لوگو را به عنوان یک اثر هنری در نظر گرفت چرا که سرنوشت هردو متفاوت است. اصل اساسی لوگو در سادگی و شیوایی پیامیست که در حال رساندنش به مخاطب است در صورتی که یک اثر هنری، الزاما نیاز نیست که در سادگی طراحی شود و حتی میتواند طوری خلق شده باشد که هر شخص تفسیر متفاوتی از آن داشته باشد.
دلایل اهمیت لوگو برای کسب و کار
میتوانیم بیشمار دلیل برای اهمیت لوگو در کسب و کار ذکر کنیم؛ اما دلایلی که در ادامه به آنها میپردازیم، مهمترین دلایل برای وجود و توجه به لوگوی شرکتی در بازاریابی کسب و کار است.
شناسایی سریع و آسان
از آنجا که برخورد با لوگوی شرکتی، در اولین دفعاتی که مخاطب با کسب و کار شما آشنا شدهاست اتفاق میافتد، از این جهت، یک لوگوی اصولی که توسط مجموعهای متخصص طراحی شده است میتواند باعث شناسایی سریع و آسان کسب و کار شما بشود.
برای مثال، Nestle که یک شرکت مواد غذاییست، طی طراحی لوگو اش، به ایجاد حس اولیهی قوی و استفاده از ویژگیهای طبیعی مرتبط با تغذیه (غذا دادن یک پرنده به جوجههایش) توانسته مهمترین و حیاتیترین موارد طراحی لوگو مِن جمله شناسایی سریع و آسان لوگوی شرکتیاش را به خوبی رعایت کند.
تشخیص بصری
خیلی کم پیش میآید که در تبلیغات و روند بازاریابی کسب و کار، فرصتِ اشتباه یا تعلل داشته باشیم. ما باید از ابتدا و در اولین فرصت، خودمان را در چشمِ مخاطب ماندگار کنیم و لوگوی شرکتمان را در ذهن او حک کنیم.
سادگی طراحی لوگوی شرکتی اپل که سالهاست با همین شمایل در صنعت تکنولوژی فعالیت میکند، جزو مهمترین ویژگیهاییست که تشخیص بصری این محصول را برای مخاطب راحت کردهست و خودش را به راحتی به مانند برچسبی بر ذهن مخاطب میچسباند.
تشخیص بین رقبا
با توجه به بازارکار در صنایع امروز، فروش بیشتر و توجه مضاعف از سمتِ مخاطب، وابسته به این نکتهی مهم است که شما بتوانید در بین رقبایتان تشخیص داده شوید. رقبای متفاوت در صنایع کاربردی امروز، از شیوهی دیگری در ایجاد تمایز بین رقبا استفاده میکنند و سعی میکنند خودشان را به واسطهی ویژگی خاصی که در حال عرضهاش هستند و توسط دیگر عرضهکنندهها ارائه نمیشود، در چشم مخاطب و لید تشخیص داده شوند.
چند لحظه به لوگوهای بالا نگاه کنید. هرکدام از لوگوها تداعی کنندهی موارد خاصی هستند که به شناخت شما نسبت به لوگوی شرکتی و سرویسی که مجموعه ارائه میدهد متفاوت است.
- تجربهی کاربری
- ویژگیهای خاص از قبیل دوربین، نرمافزار، سختافزار، میزان شارژدهی
- جنس بدنه و سختیِ دستگاه
- مدت زمانِ سلامت ماندن دستگاه و عدم نیاز به تعمیر
- کیفیت ارائهی تصویر
- کاربر پسند بودن رابطِ کاربری و تجربهی کاربری
بهبود هویت برند
لوگوی شرکتی مانند یک هشتگ برای برند شما عمل میکند. برچسبیست که حتی تغییرات و اخبار برند را هم به همراه خودش توضیح میدهد و تفسیر میکند. به همین دلیل طراحی لوگوی شرکتی شما باید پویا، زنده و متحرک باشد. و همینطور بایستی امکانی برای به روزرسانی هویت برند در طراحی لوگوی شرکتی شما لحاظ شده باشد.
یک طراحی لوگوی شرکتی اصولی، میتواند حتی با تغییراتی کوچک، هویتِ برند را بهبود ببخشد و این امکان، تنها در صورتی برای کسب و کارشما مهیا است که لوگوی شرکتی شما توسط مجموعهای متخصص و خلاق طراحی شده باشد.
قطعا در فضای مجازی محتواهایی که این تغییر لوگوی برند شیائومی را غیرضروری دانستند اما طی مصاحبههایی که با طراح لوگو اتفاق افتادهست، تغییر رنگ لوگو باعث چشمنواز تر شدن آن در دید مخاطب میشود و به نحوی میشود راحتتر به آن نگاه کرد. کنارههای لوگو که گِرد شده اند نیز دید راحت و دوستانهای برای مخاطب ایجاد میککند.
ایجاد اعتماد
تجربهی کاربری خوب، بازتعریفِ هویت برند شماست. و یک تجربهی کاربری خوب، باعث ایجاد اعتماد در مخاطب شما میشود. در کنار این تجربهی کاربری، همانطور که گفتیم، طراحی لوگوی شرکتی شما، این اعتماد را در ذهن مخاطب به مانند یک برچسب ثبت میکند و مخاطب معمولی شما را بدل به لید و مشتری تعصبی برند کسب و کار شما خواهد کرد.
لوگوی شرکتی kindle
بازاریابی برای کتاب جزو مهمترین قسمتهای نشر محسوب میشود. همینطور در نظر گرفتن مخاطب و تمایلی که نسبت به نحوهی نشر و مطالعهی کتاب دارد.
قطعا وقتی صحبت از کتابخوان میشود نمیتوان Amazon Kindle را در نظر نگرفت. این برند کتابخوان توانسته ذهنیت خوب و مثبتی را در نگاه مخاطبین این صنعت که غالبا نگاه نقادانهای هم نسبت به محصول دریافتی دارند ایجاد کرده است.
طراحی لوگوی شرکتی را میتوانیم اینطور تعریف کنیم
لوگوی کسب و کار، برخورد اولیهی مخاطب با برند شماست؛ از این رو یکی از مهمترین قدمهای ایجاد هویت برای کسب و کارتان محسوب میشود.
این طراحی بایستی با رعایت اصول گرافیکی، شناخت بالا، پویایی و ایجاد مقبولیت اولیه در مخاطب را به همراه داشته باشد. این نماد قرار است باعث شناخت کسب و کار شما در دید مخاطب بشود و همینطور مشتریهای قدیمی شما را برایتان حفظ کند.
همینطور باید در نظر داشت که طراحی لوگو میبایست توسط تیمی از مختصصین انجام شود تا از ضوابط گرافیکی به خوبی پیروی کنند.
- اندازهی لوگو
- فونتهای خوانا
- قابلیت شناخت
- تشخیص سریع و درک آسان
- استفاده از پالت رنگی متناسب با کسب و کار شما
تفاوت لوگو رایگان با لوگوی سفارشی
قطعا این جمله را شنیدهاید که هیچ ارزانی بیدلیل نیست! این فکت در اینجا هم کاملا صادق است؛ لوگوی رایگان با تغییرات کاملا جزئی که زمان زیادی نمیبرند ساخته میشوند تا بتوانند تولید انبود داشته باشند و همینطور از موارد جانبی مرجعی که لوگوی رایگان ارائه میدهد (مثل ترافیک وبسایت، تبلیغات آنلاین و …) کسب درآمد میکنند.
در صورتی که لوگوی سفارشی، توسط متخصصین این تکنیک طراحی و ساخته میشود و آن را مبتنی بر ویژگیها و اطلاعات کسب و کار شما طراحی میکنند. لوگوی سفارشی، داری ویژگیهاییست که قطعا در لوگوی رایگان یافته نخواهد شد چرا که برای هرکدام از این ویژگیها، طراحان گرافیک ساعتها وقت گذاشتهاند و زوایای مختلف کسب و کار شما را بررسی کردهاند.
لوگوی خوب چه ویژگیهایی دارد؟
شما میتوانید بعد از مدتی مبلمان، میزها و کامپیوترهای دفتر کار مجموعهی خود را تغییر دهید ولی لوگو چیزی نیست که بخواهید بعد از مدتی، آن را عوض کنید و لوگوی جدیدی برای کسب و کار خود انتخاب کنید و مجددا آن را برای مخاطب تعریف کنید، در ادامه مواردی را ذکر میکنیم که میتوان به واسطهی آنها، لوگوی خوب را تشخیص داد و آن را برای کسب و کار انتخاب کرد.
معتبر بودن و داشتن سنخیت با برند
لوگوی خوب لوگوییست که براساس ویژگیهای برند شما ساخته شده باشد و بتواند برند شما را به خوبی توصیف کند و آن را برای مخاطب توصیف کند. اعتبار برند شما قرار است وابسته به لوگو باشد و از این طریق شناخته شود، پس هرچه لوگو بیشتر بتواند هماهنگ با برند شما باشد، احساس بهتری را برای بیننده ایجاد میکند.
منعطف و پویا در مفهومسازی
لوگو مانند هشتگ عمل میکند و هرچیزی که در خصوص کسب و کار اتفاق میافتد، در کنار ذیل لوگوی برند قرار میگیرد و برند را مجددا بازتعریف میکند. پس طراحی شما باید توسط متخصصینی شکل گرفته باشد که بتوانید مفاهیم را پیوسته تولید و به لوگوی خود مرتبط کنید.
طراحی خوب، ماندگار و موفق
توجه به نکات گرافیکی و هنری، در اینجا خودنمایی میکند. استفاده از رنگهای مناسب، طراحی ماندگار و پویا توسط یک آرتیست خوشذوق و خلاق لوگوی شما را به مانند مواردی که پیشتر ذکر کردیم، میتواند سالیان سال و در میانِ نسلها زنده نگه دارد؛ حتی اگر برای مدتی کسب و کار خود را از دست بدهید و مجددا بازگردید.