پاندا نام الگوریتمیست که گوگل به صورت اختصاصی برای مقابله و برخورد با محتوای کمارزش و بیکیفیت راهاندازی کردهاست. این الگورتیم میخواهد محتوای بیکیفیت و کمارزش را از چشم کاربر دور نگه دارد تا بتواند با نشان دادن محتوای باارزش و مهم، رضایت کاربر را در نتیجهی جستجوی خود کسب کند.
در نظر داشته باشید که اگر از کیفیت محتوای تولید شده توسط وبسایت خود رضایت ندارید، شما در خطر جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا هستید. با آیبنر همراه باشید تا با نکاتی که در ادامه ذکر میکنیم، با افزایش رتبهی شما در جستجوی گوگل و همینطور ایجاد محتوای حرفهای و کاربرپسند، خطر جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا را برای وبسایت شما کاهش دهیم.
اگر الگورتیم پاندا رعایت نشود چه اتفاقی میافتد؟
مدل کسب و کار گوگل مبتنی بر رضایت کاربر از نتیجهی جستجوییست که انجام میدهد و این استراتژی، در سال 2010 دچار بحران جدی شد. پیرو محتواهای بیکیفیت و کوتاهی که میخواستند به وسیلهی این رویکرد اسپمی منتشر کنند و محتوایشان در رتبههای برتر قرار بگیرد. الگوریتم پاندا ساخته شد تا از این شیوه از تولید محتوا جلوگیری کند و همچنان کاربر را در مسیر استفاده از این موتور جستجو نگاه دارد. در ادامه به مواردی میپردازیم که در طی عدم رعایت الگورتیم پاندا پدید میآیند.
کاهش نرخ تبدیل و فروش
راهاندازی وبسایت و تولید محتوای مستمر، همگی در خدمت تبدیل بازدید کنندهی عادی به مشتری هستند. در صورتی که وبسایت شما برای الگوریتم پاندا و سئو بهینهسازی نشده باشد، با کاهش ترافیک، شما دچار کاهش نرخ تبدیل هم خواهید شد. تولید محتوای کم کیفیت و بیکیفیت، باعث میشود که بازدید کننده، محتوای شما را جذاب نداند و همین عدم رضایت بازدید کننده، باعث کاهش بازدید و در نتیجه نرخ تبدیل و فروش میشود.
کاهش ترافیک وبسایت
وبسایت شما میبایست برای الگوریتم پاندا و سئو بهینه شده باشند. در غیر این صورت ممکن است رتبهی جستجوی خود را در صفحات جستجوگرها از دست بدهید که باعث کاهش ترافیک وبسایت شما خواهد شد و همینطور بر روی نرخ تبدیل وبسایت شما تاثیر بهسزایی میگذارد.
افت اعتبار و اعتماد کاربران
متون تکراری به همراه رویکرد و محتوای کپی شده، استفادهی بیش از اندازه از کلمهی کلیدی، همهی اینها میتوانند مخاطب را دچار شک کنند و اصالت وبسایت شما را زیر سوال ببرند. در نتیجه، کاربران به جای تعامل با شما، به تعامل با رقبایتان خواهند پرداخت.
شکست در رقابت با رقبا
شرکتهایی که از الگوریتم پاندا و سئو به درستی استفاده میکنند، قطعا دارای رتبههای بهتری در موتورهای جستجوگر هستند و در نتیجه شانس دیده شدن شما توسط مخاطب را کمتر میکنند و این موضوع باعث اُفت اکونومی کسب و کار شما میشود.
جریمه از سوی موتورهای جستجوگر
اگر الگوریتم پاندا توسط وبسایت شما رعایت نشود، حتی ممکن است نمایش داده شدن در نتیجهی جستجو در موتورهای جستجوگر منع شود و همینطور دسترسیتان به منابع وبسایت دچار مشکل شود. رتبهبندی شما در بازدید دچار مشکل خواهد شد و از طرف موتورهای جستجوگر جریمه میشوید.
اتلاف زمان و صرف منابع در نقطهی اشتباه
قطعا رعایت و بهبود الگوریتم پاندا و سئو در وبسایت شما، نیازمند زمانگذاری و صرف منابع و انرژی است و آهسته و پیوسته قرار است که نتیجهی مصرف منابع را ببینید؛ اما اگر این الگوریتمها را رعایت نکنید، قطعا همهی زمان و انرژیای که میگذارید بی نتیجه باقی میمانند. چرا که نتایجی که عدم استفاده از الگوریتم پاندا دربر دارند، همگی دقیقا برعکس نتایجی هستند که ما از بازاریابی میخواهیم؛ پس کمیت را فدای کیفیت نکنید.
برای رعایت الگوریتم پاندا، به چه چیزهایی باید توجه کرد؟
رعایت الگوریتم پاندا، دقیقا برخلاف مواردی که تا کنون ذکر کردیم، میتواند رتبهی بهتری در موتورهای جستجوگر برایتان پدید بیاورند و همینطور، ترافیک وبسایت شما را افزایش دهند. برای رعایت این الگوریتم، مواردی که در ادامه ذکر میکنیم میتوانند کمک شایانی بکنند.
فرمت محتوای ارائه شده و کیفیت محتوا
محتوای نوشته شده توسط وبسایت شما، میبایست کاملا اختصاصی و یونیک تولید شده باشند. سعی کنید از زوایای مختلف به موضوعی که دربارهی آن مینویسید نگاه کنید و دیدگاههای متفاوت را پرورش دهید. مطمئن شوید که محتوا کپیبرداری شده، پوچ و بیارزش و دارای تکرار بیش از حد نیست و همینطور اطلاعات تکمیلی در آن ذکر شدهاند و دارای کیفیت مناسبیست.
ایجاد تجربهی کاربری بهتر
در هر قدم از بازاریابی دیجیتال، تجربهی کاربری (UX) و رابط کاربری(UI) جزو مهمترین مسائلیست که میبایست مد نظر قرار گرفته شود. در این بخش از دیجیتال مارکتینگ هم این مسئله حائز اهمیت است. پس حتما سرعت بارگیری صفحهی خود را افزایش دهید و طراحی، تصاویر، ویدئوها و کدهای آن را بهینه کنید. اگر صفحهی شما در موبایل هم بیننده دارد، حتما آن را برای استفاده در مرورگر موبایل نیز بهینه کنید.
رعایت تکنیکهای لینکسازی و رعایت ساختار داخلی
محتوای منتشر شده بر روی وبسایت شما باید سازماندهی شده و مرتب باشند. از هدینگها (H1, H2, H3, …) به درستی استفاده کنید. Titleهای مرتبط و عناوین مناسب برای پاراگرافها استفاده کنید. هشتگها را مدیریت کنید و از استفاده از تگهای نامربوط بپرهیزید. لینکسازیهای داخلی را در موارد نیاز و معقولانه استفاده کنید تا مورد توجه کاربران قرار بگیرد و همینطور توجه موتورهای جستجوگر را نیز جلب کند.
بهبود عملکرد و پاسخگویی وبسایت
کاربران باید به راحتی بتوانند به محتواهای مد نظرشان در وبسایت دسترسی داشته باشند. صفحهی وبسایت باید کاملا برای تمامی عملکردهایی که دارد بهینه شده باشد و همینطور تمامی function ها و کلیدها به درستی کار کنند و مخاطب را سردرگم نکنند.
اصلاح خطاها و مشکلات تکنیکی
تمامی باگها و ارورهای وبسایت خود را پیدا کنید و رفع کنید تا بهترین خروجی ممکن را به مخاطب ارائه دهید. عملکرد وبسایتهایی که دارای ارور 404 هستند در رتبهبندی مناسب نیست و جایگاه خوبی را دریافت نمیکنند.
رعایت اصول اخلاقی وبمستری
اصول اخلاقی تولید محتوا و حقوق استفاده از سرویسهای گوگل را رعایت کنید. از کلیدواژههای پنهان استفاده نکنید و محتوای نامربوط در صفحات ننویسید تا محتوای شما، بهترین و مناسبترین خروجیای باشد که به کاربر ارائه میدهید. در این صورت میتوایند از تاثیر منفی الگوریتم پاندا مصون بمانید و رتبهبندی خوبی را دریافت کنید.
پیگیری تغییرات الگوریتم پاندا
قطعا با ظهور تکنولوژِیها و ترفندهای مختلف، این استراتژیها روزانه در حال تغییر هستند؛ سعی کنید که با مانیتور کردن تغییرات الگوریتم پاندا و بهروزرسانی آن توسط گوگل، آن را با استراتژی سئو وبسایت خود تطبیق دهید و رتبهبندی خود را از این طریق حفظ کنید.
اگر توسط الگوریتم پاندا جریمه شدیم چه کار کنیم؟
در ابتدا اطمینان حاصل کنید که آدرس شما توسط الگوریتم پاندا جریمه شدهاست و به همین دلیل میزان ترافیک وبسایتتان اُفت کرده است. اگر از این موضوع مطمئن شدید، متاسفانه مسیر سختی را در پیش دارید!
محتوای ارزشمند و اختصاصی تولید کنید!
طبق گفتهی Matt Cutts مدیر سابق مبارزه با اسپم در گوگل، الگوریتم پاندا بر اساس سری سوالاتی طراحی شدهاست که ما مهمترین آنها را در ادامه ذکر میکنیم.
- این مقاله بیش از حد کوتاه است و محتوای آن مفید و کاربردی نیست؟ (Thin Content)
- آیا این سایت در موضوع فعالیت خود شناخته شده و متخصص است؟ (Authority)
- آیا این مقاله از جنبههای مختلف موضوع مورد نظر را بررسی کرده است؟
- در صورت لزوم مایل هستید اطلاعات کارت اعتباریتان را به این سایت بدهید؟
- می توان به اطلاعاتی که در این صفحه نمایش داده میشود اعتماد کرد؟
- این سایت از نظر شما معتبر هست؟
محتوای ارزشمند و اختصاصی تولید کردن کار آسانی نیست. برای اینکه نویسندهی محتوای بهتری بشوید، بیشتر کتاب بخوانید و سعی کنید جملهبندیهای جذابی ایجاد کنید. همینطور به نیاز مخاطب فکر کنید و خودتان را جای مخاطب بگذارید و از دیدگاه او مطلبی را که نگارش میکنید بررسی کنید.
فرصتی را در نظر بگیرید و یا با تیمی متخصص در اینباره همکاری کنید و با استانداردهای گوگل بیشتر آشنا شوید. حضور یک تیم متخصص که بتواند خدمات تولید محتوا ارائه بدهد و محتوای اختصاصی برای مجموعهی شما تولید کند، میتواند شما را از جریمهی الگوریتم پاندا نجات دهد.
با پاندا رفیق شوید
نشانههای متفاوت الگوریتم پاندا را رفتارشناسی کنید و سعی کنید که طبق این رفتارشناسیها، روند کاری خود را تغییر دهید و رویکرد تازهای نسبت به تولید محتوا در وبسایت خود داشته باشید. در ادامه تعدادی از باورهای غلط دربارهی این الگوریتم را توضیح میدهیم.
الگوریتم پاندا فقط به کپی بودن محتوا توجه میکند؟
پاندا الگوریتمیست که مخاطبین را به خلق محتواهای خلاقانه و اختصاصی تشویق میکند. محتوای کپی و تکراری مسئلهای جداگانهست اما پاندا به دنبال آن است که محتوایی اختصاصی با اطلاعاتی منحصر به فرد به مخاطب ارائه بدهد.
معنای محتوای بیارزش
محتوای بیارزش به نوعی محتواییست که هیچ ارزش افزودهای تولید نمیکند؛ پوچ است و اطلاعات مفیدی را منتقل نمیکند. محتوایی که توسط کاربر تولید میشود هم شامل این نگاه است و در این زمره طبقهبندی میشود. تنها چیزی که در این میان اهمیت دارد، کیفیت محتواست.
پاندا به مسائل فنی وبسایت توجهی ندارد
این الگوریتم به مسائل فنی وبسایت اهمیتی نمیدهد و تنها محتوایی که از طریق صفحه در حال ارائه است برای این وبسایت اهمیت دارد. اما موارد فنی در دیگر تکنیکها بسیار مهم هستند ولی در این الگوریتم، صرفا محتوا مورد بررسی قرار میگیرد.
طی بررسیهایی که کردیم و مواردی که به آنها اشاره کردیم، میتوان نتیجهگیری کرد که الگوریتم پاندا، خصومت شخصی با هیچ صفحهای ندارد و صرفا در حال ایجاد فضایی رقابتیست تا بهترین خروجی محتوا را به کاربر ارائه بدهد و تولید کنندگان محتوا را به نوشتن محتوای باکیفیتتر تشویق کند.