موشن گرافی یکی تکنیکهاییست که با پیشرفت تکنولوژی و صنعت تصویر، همواره درحالِ پیشرفت است. در ادامه به کاربردهای مختلف موشن گرافی در بازاریابی و نکاتی که باید مد نظر داشته باشیم که این تکنیک بتواند باعث ارتقا و پیشرفت بازاریابی در کسب و کار شما بشود.
فضای بازاریابی دیجیتال، به دلیل نوپا بودنش در شیوههای بازاریابی، همچنان در حال آزمون و خطا شدن است. به این دلیل است که شاید تعدادی از مواردی که در ادامه با شما به اشتراک میگذاریم، در کنار هم منطقی جلوه نکنند. اما توجه داشته باشید که هنوز مرزهای مشخصی برای استفاده از موشن گرافی در بازاریابی دیجیتال مشخص نشده است و با پیشرفتی که این تکنیک امروزه دارد، احتمالا مرزی هم نخواهد داشت. ما صرفا در حال به اشتراک گذاشتن تجربیاتی هستیم که در آیبنر با آنها مواجه شدهایم.
کاربردهای موشن گرافیک در بازاریابی
پس از ظهور بازاریابی ویدئویی، تبلیغات و استراتژیهای آن بیشتر به سمت محتواهای بصری و گرافیکی رفتهست. وابسته به اطلاعاتی که شما به مخاطب ارائه میدهید و در صدد آن هستید، کاربردهای موشن گرافی میتواند تغییر کند. در ادامه به تعدادی از این موارد میپردازیم و دربارهی آنها توضیح میدهیم.
ارائهی پیامهای توضیحی، آموزشی و داستانی
اگر صاحب کسب و کاری هستید که نیاز دارید تا کمی دربارهی محصول/خدمات خود بیشتر با مخاطب صحبت کنید و دربارهی کارکرد آنها مخاطب را راهنمایی کنید، موشن گرافی میتواند گزینهی خیلی مناسبی برای تبلیغات شما باشد و از طریق آن میتوانید پیچیدهترین مسائل را به سادگی با مخاطب در میان بگذارید و توضیحات و آموزشهای کافی را طی گرافیکهای متحرک به مخاطب بدهید.
از این شیوه در کسب و کارهای مرتبط با تکنولوژی، مواد غذایی و خدماترسانی بسیار استفاده میشود.
تبدیل اطلاعات و چارتهای پیچیده به موشن گرافیک
اگر جزو کسب و کارهایی هستید که نیاز دارید تا مخاطب را در خصوص آمار و ارقامی که به واسطهی آن میخواهید شرکتتان را توجیح کنید هستید، لحظهای برای استفاده از موشن گرافی درنگ نکنید.
شرکتهای بیمه جزو کسب و کارهایی هستند که با چارتها و آمار گیجکننده زیادی سر و کار دارند و همینطور مجبورند تا آنها را برای مخاطب توضیح بدهند؛ موشن گرافی میتواند راه بسیار مناسبی برای آنها باشد تا بتوانند محتوای جذابتری به مخاطب ارائه دهند.
برندینگ و ایجاد لوگوموشن
لوگوموشنها یکی از هویتهایی هستند که به راحتی میتوانند در ذهن جای بگیرند و برند شما را در خاطر مخاطب نگه دارند.
بهبود تجربهی کاربری UX
اگر کسب و کار شما بر بستر وبسایت و یا اپلیکیشن باشد، قطعا برای شما اهمیت به سزایی دارد که بتوانید مخاطب در آدرس وبسایت خود و یا برروی اپلیکیشن خود نگه دارید. موشن گرافیها میتوانند این امکان را ایجاد کنند تا شما شانس بهتری برای این موضوع داشته باشید.
افزایش نرخ پرداخت به کلیک (PPC)
موشن گرافیها میتوانند جذابیت بالایی داشته باشند و با شرح واضح و کوتاهی از موضوعی که میخواهید به آن بپردازید، میتوانند نرخ کلیلک را افزایش ببخشند. تصویرها میتوانند بیشتر از نوشتهها و متنها احساسات را به مخاطب شما انتقال دهند. این یکی از مواردیست که در موشن گرافی باعث افزایش نرخ پرداخت به کلیک میشود.
برای استفاده از موشن گرافی در بازاریابی باید به چه نکاتی دقت داشته باشیم؟
ما میخواهیم از هر روشی استفاده کنیم تا بازاریابی کسب و کارمان پیشرفت بیشتری داشته باشد، در ادامه نکاتی را ذکر کردهایم که به شما در رسیدن به این هدف کمک میکنند و مواردی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید تا موشن گرافی برند شما خروجی قابل قبول داشته باشد.
هدف و استراتژی بازاریابی
قبل از شروع به استفاده از موشن گرافی در کمپینهای تبلیغاتی از خود بپرسید که آیا شناخت کافی نسبت به کسب و کار خود دارید؟ آیا بازار و کسب و کارهای رقیب را به خوبی میشناسید؟
بعد از پاسخ به این سوالها و اطمینان حاصل کردن در خصوص انتخابتان، در نظر بگیرید که از موشن گرافی چه میخواهید؟ افزایش تعامل؟ انتقال اطلاعات؟ و از این طریق انتخاب کنید که از کدام شیوهی موشن گرافی استفاده کنید.
مخاطب مورد نظر
اگر شناخت خوبی از مخاطب هدف خود ندارید، قطعا فرصتی برای تحلیل رفتارهای مخاطب بگذارید. چون در صورتی که مخاطب شما توجهای به موشن گرافیای که در تبلیغاتتان استفاده میکنید نداشته باشد، تمامی زحمات بیفایده میشود.
در نظر داشته باشید که خودتان چه چیزی در کسب و کار ارائه میدهید و مخاطب شما چگونه افرادی هستند تا با پیدا کردن سلیقهی مخاطب دربارهی محتوایی که مایل است ببیند، موثرترین خروجی را داشته باشید.
محتوا و پیام
کوتاه، مختصر و موثر. کلید محتوایی که میتواند در موشن گرافی شما موثر باشد همین سه کلمه هستند. کلماتتان را به درستی و با وسواس انتخاب کنید، سعی کنید جملات را به واسطهی شناختی که از مخاطب هدف حاصل شدهاست بچینید.
طراحی و گرافیک
پالت رنگی شما برای طراحی، باید همان پالت رنگی باشد که برند شما را معرفی میکند. از دو فونت بیشتر استفاده نکنید و اندازهی فونتها را در نظر داشته باشید. هماهنگی طرحهای گرافیکی و اصولی بودن طراحیها از مهمترین نکات موشن گرافی هستند.
مدت زمان
اگر به این سوال که مخاطب شما کیست توانسته باشید پاسخ بدهید، میتوانید زمان موشن گرافی را هم به خوبی مدیریت کنید. کمپینهای تبلیغاتیتان را در نظر بگیرید؛ گاهی کوتاه بودن این تکنیک میتواند تاثیر بیشتری بر روی بازاریابی محصول شما داشته باشد.
هماهنگی با دیگر استراتژی ها
استراتژیهای خود را یکپارچه کنید! اگر از موشن گرافی در کمپینهای تبلیغاتی مختلف استفاده نمیکنید و به تنهایی میخواهید آن را برای بازاریابی تبلیغ کنید، سعی کنید موشن گرافی را در تمامی کمپینهایی که در لحظه مشغول به پیش بردنشان هستید استفاده کنید تا نتیجهی مد نظرتان را بگیرید.
قابل اشتراک گذاری بودن و بهرهبرداری از ویژگیهای تعاملی
اگر تیم متخصصی موشن گرافی مجموعهی شما را طراحی کرده باشند، میبایست قابلیت اشتراگگذاری آن آسان باشد تا به سرعت در فضایی که شما تبلیغات میکنید انتشار پیدا کند. همینطور از کلیدها، انیمیشنهای تعاملی و فرمها استفاده کنید تا مخاطب تعامل بیشتر و عمیقتری با محتوای شما داشته باشد.