ویدئو مارکتینگ چیست؟
بازاریابی ویدئویی به معنی تبلیغات تصویری برای معرفی و بازاریابی یک محصول یا برند و با هدف جذب مخاطب، تبدیل او به مشتری و افزایش فروش و تولید است. بازاریابی ویدئویی را میتوان جزو یکی از مهمترین و اثربخشترین روشهای بازاریابی محتوایی به شمار آورد.
پس بازاریابی فقط و فقط در شرایطی معنا پیدا میکند که پای محصول یا سرویسی قابل ارائه در میان باشد، به طور کل اگر بخواهید یک محتوای ویدئویی تبلیغاتی برای برند خود اجرا بکنید باید مراحل زیر را طی نمایید.
- نوشتن سناریو
- آماده سازی افراد و مواد ویدئو
- ضبط و تصویر برداری
- تدوین ویدئو
بعد از اتمام این مراحل ویدئو تبلیغاتی شما آماده شده است تا به وسلیه آن به اهداف مارکتینگ و بازاریابی کسب و کار خود دست یابید. قطعا هر کسب و کار نسبت به گسترده بودن بین عموم مردم برای ارائه محتوای ویدئو تبلیغاتی به مشتریان خود تمرکز خاصی به یک یا چند رسانه دارد ( از قبیل یوتیوب، آپارات، اینستاگرام، لینکدین و …)
یکی از مهمترین مواردی که برای موثر واقع شدن روند ویدئو مارکتینگ باید مد نظر گرفته شود، شناختِ مخاطبیست که در بازار هدف وجود دارد و همینطور در نظر گرفتن استراتژیهای رشد محتوا در رسانهی هدف. همهی اینها در گامِ آخر معنا پیدا میکنند که قرار است عملکرد ویدئو را تجزیه و تحلیل کنیم.
چرا که اگر شناختِ درستی از مخاطبِ هدف و رسانهی استفاده شده برای تبلیغِ ویدئو نداشته باشیم، نمیتوانیم از نتایج عملکرد آن نیز (از قبیل نرخ کلیک، معیارهای تعداد بازدیدها و نرخ تبدیل) تجزیه و تحلیل درستی به دست آوریم.
انتخابِ ویدئو مارکتینگ به عنوانِ روشِ بازاریابی و مارکتینگ کسب و کارها، کاملا وابسته به محصول/سرویس ای است که در حال ارائه آن هستید. طبعا شاید ویدئو مارکتینگ با استراتژیهای خاصهی خودش، تاثیری را که بر روی مخاطب/مشتری بالقوه در عرصهی پوشاک دارد، بر روی مخاطب/مشتری نشر و کتاب نخواهد داشت.
در ادامه به دلایل و چرایی اهمیت ویدئو مارکتینگ میپردازیم؛ از آنجا که ویدئو مارکتینگ جزو اساسیترین روشهای بازاریابی شمرده میشود، عدم اهمیت به آن میتواند برای بازاریابی کسب و کار نیز گران تمام شود.
چرا ویدئو مارکتینگ مهم است و دلیل اهمیت ویدئو مارکتینگ چیست؟
بر اساس آنالیز hubspot استفاده از ویدئو در میانِ باقی روشهای بازاریابی توانسته با محبوبیتِ 54% از طرف مخاطب، محبوبترین روش بازاریابی برای مخاطب/مشتری بالقوه قلمداد شود. استفاده از کلمهی “ویدئو” در ایمیل مارکتینگ، توانسته نرخ بازدید را تا 19% افزایش دهد.
اگر بخواهیم خیلی سادهتر و خودمانیتر بررسی کنیم که دلیل اهمیت ویدئو مارکتینگ چیست، قطعا به این جواب هم خواهیم رسید که ویدئو مارکتینگ مهم است چون:« تمایلِ مخاطب روز به روز دارد از خواندن مقالهای در مورد مزایا و معایب محصول به سمت تماشای چند دقیقه ویدئو در میرود.»
اهمیتِ رفتار ما در خصوصِ محتوایی که پیش چشم مخاطب میگذاریم وقتی پیدا میشود که لید (مخاطب راغب ما) در رسانهی هدف بازار کارمان زماناش را صرف تماشا و پیگیری کمپینهای تبلیغاتی میکند و بدل به مشتری میشود.
چطور از ویدئو مارکتینگ استفادهی بهینه و موثر بکنیم؟
برای استفاده از بازاریابی ویدئویی باید به اندازهای محتوای ویدئویی تولید کنید که بتوانید به اهداف نهایی کمپین تبلیغاتی برسید. تعدادِ محتوا هم کاملا وابسته به استراتژی کسب و کار شما از کمپینهای تبلیغاتی است.
طبعا میتوان با استفاده از ویدئوهایی که نیاز به اجرای زنده وضبط شدن ندارند مثلِ انیمیشن، استفاده از ویدئوهای آرشیوی و … سرعت تولید ویدئو را در کمپینهای تبلیغاتی بیشتر کرد.
مزایا و معایب ویدئو مارکتینگ چیست؟
مزایا و معایب ویدئو مارکتینگ را کاملا وابسته به کسب و کار شما میتوان سنجید. قطعا مدیر مارکتینگ مجموعه و مدیر کمپینهای مجموعهتان در تلاشند که بهترین استفاده را از ویدئوهای بازاریابی بکنند.
در این میان بهتر است با در مواجه با چالشهای احتمالی در متنِ سناریو، افراد و محتوای خروجی، به موارد زیر که جزو هدفهای مهم بازاریابی ویدئویی هستند توجه ویژهای داشته باشند.
افزایش آگاهی از برند
همانطور که قبلتر بیان کردیم، تمایلِ مخاطب به تماشای ویدئو به نسبت بیشتر از مطالعه است و نسبت این رفتار، روز به روز دارد افزایش پیدا میکند؛ به قدری که بازاریابی ویدئویی را به یکی از مهمترین راهها برای ایجاد و افزایش آگاهی از برندها بدل کرده است.
طی گزارش سالانه آپارات در سال 1399-1400 مخاطبین این رسانه، تنها در طی یک سال به اندازهی 20 هزار سال ویدئو تماشا کردهاند! در خلال همین ویدئوها، به طبع نام و محتوای کسب و کار شما به گوش افراد آشنا میشود و به راحتی میتواند خودش را بین پیامهایی که افراد به یکدیگر در سوشال مدیاها ارسال میکنند جای بدهد.
جلب اعتماد لید
با تماشای ویدئو میتوان احساس راحتی بیشتری در مخاطب ایجاد و همینطور حس راحتی بهتری نیز در حین تماشا دریافت کرد. خصوصا در کسب و کارهایی که عرضهکننده محصولات مهم قلمداد میشوند.
البته کسب و کارهایی مانند پوشاک که مخاطب/مشتری بالقوه شما، نگاهِ منتقدانهتری نسبت به آن دارد، بازاریابی ویدئویی میتواند اعتماد بیشتری را در مخاطب نسبت به کسب و کار شما جلب کند.
بهبود سئو
این امکان که مخاطب، به صورت آنی از بازاریابی ویدئویی بدل به مشتریِ کسب و کار بشود وجود ندارد؛ ولی در قدم بعدی، ویدئو مارکتینگ میتواند سئوی وبسایت شما را بهبود چشمگیری ببخشد. به گزارش Moovly وبسایتهایی که بتوانند ویدئوهای بهتر و در نتیجه تصویرِ بهتری در ذهنِ مخاطب ثبت کنند 53 برابر بیشتر از سایرین میتوانند در صفحهی اول ظاهر شوند.
با جذب لینکهای متفاوت و تولید بکلینک از طریق محتوای ویدئویی که تولید شدهاست نیز میتوان به بهبود سئو وبسایت کمک چشمگیری کرد. مخاطبین در وبسایتی میمانند که آنها را به محتوای ویدئویی ارجاع بدهد.
ترغیب مخاطب هدف به خرید
هدف کمپین بازاریابی را میتوان در رساندن مخاطب به قدرتِ تصمیمگیری و در نهایت، انتخابِ محصول/سرویس ای که در حالِ ارائهاش هستیم خلاصه کرد. ویدئو مارکتینگ باعث میشود که مخاطبِ شما هرچه سریعتر دست بجنباند و مشتری شما بشود و از این طریق شاهد نرخ تبدیل و نرخ کلیک بیشتری خواهید بود.
بهینهسازی استراتژیهای بازاریابی
از طریق بازاریابی ویدئویی میتوانید مشتری را آموزش دهید و با تحقیق مناسب در خصوص مخاطب و بازار هدف، سوالات احتمالی مشتری را نیز پاسخ دهید. ویدئو میتواند امکانِ بدل شدن مخاطب را به مشتری به حد چشمگیری بیشتر کند؛ به نظر میرسد که مردم، هنگامِ تماشای ویدئو کمتر فکر میکنند و سریعتر اقدام میکنند که این امر در راستای هدف ما قرار دارد.
انواع بازاریابی ویدئویی
در ادامه به 5 روش از 15 مهمترین و محبوبترین روشهای ویدئو مارکتینگ در سال 2023 به گزارش Superside میپردازیم.
فرهنگ سازمانی
تولید ویدئو حول محور فرهنگ سازمانی، میتواند احساس اطمینان خاطر و رضایت از روندِ تولید محصول/سرویس ای که میخواهید به مشتری بالقوه خود ارائه دهید ایجاد کند.
با صحبت کردن با کارمندان و همینطور نمایشِ فضای کاری-دوستانهای که کسب و کار دارد میتوان نیروی کار جدید برای مجموعه پیدا کرد و هم از این طریق، مخاطب را به آرامش خاطر رساندکه میتواند به کسب و کار شما اطمینان داشته باشد.
مصاحبه و پرسش و پاسخ
ویدئوهای مصاحبه و پرسش و پاسخ میتوانند مهمترین و کلیدیترین سوالات مطرح شده در خصوص کسب و کار و محصول/سرویس ای که ارائه میدهید را پاسخ دهند. به کمک یکی از مدیران مجموعه، کارمندان یا حتی مشتریان، به سوالاتی که مخاطبینِ شما ثبت کردهاند با حوصله و دقت پاسخ دهید و از این طریق احساس اهمیت و شنیده شدن صدای مخاطبین خود را درونشان ایجاد کنید.
همینطور مجموعهای از مصاحبهها پرسش و پاسخها را به عنوان یک کمپین بازاریابی ویدئویی در رسانههای مختلف کسب و کارتان درج کنید و از این طریق کمپین را پیش ببرید.
ویدئوهای آموزشی
ویدئوهای آموزشی در کمپینها میتوانند مخاطبین شما را با محصولات آشنا کنند و همینطور کمک شایانی به مخاطبین شما میکنند تا بتوانند درک درستی از محصول/سرویس ای که ارائه میدهید و مشکلی که طی ارائهی محصولتان از مشتری حل میکنید داشته باشند. این سوال که “چرا مخاطب شما باید شما را انتخاب کند؟” را میتوانید از این طریق پاسخ دهید.
ویدئوهای توضیحی
شما در ازای انتخاب مخاطب، چه چیزی به مخاطبتان ارائه میدهید؟ روند کار شما چگونه است؟
اینها سوالاتیست که مخاطب شما ناخودآگاه به آنها فکر میکند و به دنبال جوابشان میگردد. بهترین راه این است که صادقانه در قدمهای اول این مسئله را با مخاطب درمیان بگذاریم تا احساس راحتیای که مد نظر دارد را بتواند از کسب و کار دریافت کند.
ویدئوهای زنده
امروزه بسیاری از پلتفرمها امکانِ پخش ویدئوی زنده را دارند. همینطور از این طریق میتوان مصاحبهها و پرسش و پاسخها را پیش برد و به صورت زنده با مخاطب/مشتری در ارتباط بود. همینطور میتوانید از این طریق، فراخوانهای کسب و کارتان را پیش ببرید تا بیننده که مشتری بالقوهی شماست، مورد اهمیت واقع شود و این احساس را از روند بازاریابی شما دریافت کند.